Belépés
taltos1.blog.xfree.hu
Bármit tesznek ellenem, az a javamra fordul! Tatiosz: Ne kívánd mások balsorsát, mert a sors közös, és a jövő előre nem látható. Ossian: A ritka tisztes... Gábor Gabriella Táltos
1940.08.08
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Mese a csillaglélekről aki a Föld nevű bolygóra látogatott
  2015-07-20 13:30:30, hétfő
 
  Mese a csillaglélekről aki a Föld nevű bolygóra látogatott





Egy földi napon, amikor a hajnal hasadt Eiza kinyitotta szemecskéit és látta, hogy egy szikrázó gömböcske táncol az ablakpárkányon. Letette apró lábát a puha szőnyegére és odasettenkedett az ablakhoz. Közelebb hajolt az üveghez, hogy az orra hegye hozzákoppant. Felhúzta az ablakot és a gömböcske betáncolt a szobájába kis köröket írva. Eiza mosolygott, leült az ágyába és várt, hogy a szikra valahol helyet találjon. A csillaglélek a tenyerében csendesedett le.


Mondd Te mit keresel itt? Eltévedtél?- Kérdezte a kislány

Nem tévedtem el, tudatosan jöttem látogatóba. Megéreztem a szomorúságod és szerettem volna neked egy történetet mesélni, hogy tudd minden rendben van. -suttogta a csillaglélek.

Eiza napjai szomorúságban teltek, mert édesapja beteg lett. Minden nap imádkozott és minden nap kérte apukája lelkét, hogy maradjon vele és ne hagyja el őt. Morvol, az apukája egy nagyon okos és nagyon szigorú ember volt. Ám minden szigorúsága és tekintélye mellett egy szeretetreméltó ember volt. Eiza legalább is így látta. Sokat foglalatoskodott felnőttes, fontos dolgokkal, és nagyon keményen nevelte lányait. Eiza sokszor haragudott rá, mert szerette volna ha másmilyen is tudna lenni az apukája. Harag és Szeretet dúlt a kislány lelkében egyszerre és nem értette, hogyan tud mindkettő jelen lenni.

Ezért jött el hozzá a csillaglélek. Neki nem volt teste, ezért nem voltak félelmei és vágyai. Nem voltak jó és rossz gondolatai. A csillaglélek a lelkek forrásának otthonából érkezett, arról a helyről, ahol fényből és szeretetből vannak szivárványcsúszdák.






Miért haragszol Eiza? Mi az ami bánt?-kérdezte szikrázóan az utazó lélek.

Haragszom, mert apukám nem volt mindig jó apuka. Sokat dolgozott, és most meg beteg lett, itt akar hagyni egyedül. Hogy akar itt hagyni amikor még helyre kell hoznia a hibáit? Ezt nem teheti meg velem! Pedig én őt úgy szeretem.- mondta a kislány, miközben arcán folytak a szivárvány színű könnyek, amiket a napfelkelte és a csillaglélek fényének tánca járt át.

Elmesélem akkor a történeted mondta fénylőn a csillaglélek. Édesapád lelke ugyan olyan tiszta és fényes, mint az enyém, vagy a tiéd. Sok utat megtett már, és ő így tervezte meg az életét mielőtt lecsúszott a szivárványcsúszdán ebbe a valóságba, amit te most az életednek nevezel. Tudod nektek azért lehet nehéz most, mert a gondolataitokkal és érzelmeitekkel és azzal, hogy van testetek mást is tanultok, mint fényt és szeretetet. Amikor te is úgy döntöttél, hogy ezt a gyönyörű csodás testecskéd választod, akkor édesapádat és édesanyádat is te választottad, hogy különböző dolgok által megtanuld azt, hogy milyen az, hogy tiszta szeretet. Hogyan tudod azt választani, még azután is, hogy fáj. Tudod Eiza a haragod onnan való, hogy apukádtól elvársz valamit, ami szerinted a ,,jó" apuka és nem olyannak szereted amilyen most ő szeretne lenni. Magadnak szeretnéd őt és nem magáért szereted. Az ő lelke szabadságát nem hagyod meg neki, de ezáltal a te lelked szabadságát sem. Ha ő most beteg akart lenni, akkor csak szeresd a betegségében. Ő így választott most. Add meg neki a szabadságot. Nem fog egyedül hagyni, hiszen bármikor ha behunyod a szemed akkor elő tudod hívni a jó érzéseket és emlékeket.

Mi az, amit tanított neked Eiza? Mi az, amit tanít neked most?

Azt tanította mindig, hogy bízzak magamban és bármi is legyen érezzem abban jól magam. Tudjam milyen az, hogy szabad legyek és szeressem a másikat akkor is, ha az nekem nem ,,tetszik"- felelte az apró testben lévő nagyon bölcs lélek.

Ekkor meglátta édesapja lelkét- a félelmetessége mögött- ahogy igyekszik a lehető legjobban tenni a dolgát az ő történetében. Béke jött hát így, az ő lelkébe.

Akkor most mutatok neked valamit- és felszállt a csillaglélek és körbe-körbe repült, egyre feljebb Eiza teste körül. A kislány behunyta a szemét és emlékezett, ez a lét állapota, amiben mindig volt mielőtt azon a csúszdán lecsúszott volna. Már értett mindent. Ő dönti el, hogy ezt az érzést akarja érezni vagy másikat akarja érezni. Ez az egyetlen egy dolog amire figyelnie kell, a forrásból fakadó állapotra. Hirtelen végtelen boldogság tört rá el és mosoly fakadt az apró pofiján...

Kinyitotta szikrázó szemeit és körbenézett a szobájában. Elszaladt az ablakhoz, hátha látja a csillaglelket még elrepülni, és elköszönhet tőle.

De amit látott, az ugyan az a szikra a saját szemeiben, mint a csillaglélek szikrája, amit az ablak üvege visszatükrözött reá.


Legyen Csodálatos Napod.


Szerző: Mesterkod.blog.hu

Forrás: http://joportal.hu

Link
 
 
0 komment , kategória:  Ezoterikus  
Címkék: gondolataitokkal, foglalatoskodott, visszatükrözött, szeretetreméltó, odasettenkedett, csillaglélekről, ablakpárkányon, félelmetessége, érzelmeitekkel, szomorúságban, csillaglelket, csillaglélek, betegségében, történetében, szomorúságod, hozzákoppant, csendesedett, választottad, szigorúsága, szeretetből, édesanyádat, szabadságát, napfelkelte, elköszönhet, körbenézett, szabadságot, szemecskéit, szeretetet, lecsúszott, mosolygott, kinyitotta, testecskéd, tenyerében, édesapádat, haragudott, eltévedtél, földi napon, hajnal hasadt, szikrázó gömböcske, puha szőnyegére, orra hegye, gömböcske betáncolt, szikra valahol, tenyerében csendesedett, történetet mesélni, nagyon okos, szeretetreméltó ember, kislány lelkében, lelkek forrásának, utazó lélek, szivárvány színű, csillaglélek fényének, Mondd Te, Tudod Eiza, Legyen Csodálatos Napod,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gaál Viktor gondolata  Mindenünk, amink van, amit sze...  Facebookon kaptam  Két ember becsülete  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szent György nap  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  Facebookon kaptam  Ázzal aki csak szép  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Kamarás Klára : Leszünk-e...?  Facebookon kaptam  Az Európai Unió is foglalkozik...  Lábad nyomát megőrzi a föld.  Környezetvédelem  Fodor Ákos költő,  A föld szépségéért  A fenyő nem szép fa, (...)  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fenyő nem szép fa, (...)  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Jó éjt  A fenyő nem szép fa, (...)  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  A végzet az  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A könnyek összegyűjtése  Facebookon kaptam Krisztinától  A föld szépségéért  Zilahy Lajos gondolata  Facebookon kaptam  Pocsai Piroska - NE SIESS!  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Beney Zsuzsa  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A keserű igazság  Mindenünk, amink van, amit sze...  Gábor Dénes gondolata  próbáljuk ki az őszinteséget  Sokkal bölcsebb a természet,  A fenyő nem szép fa, (...)  Az elfogadásnak...  Ma a legtöbb civilizált ember ...  Föld napja április 22  Mosolyogtál már ma?  Ünnepelj csak  Irgalom és ítélet  A boldogság ült a világvégén  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Gondolatok az életről és szere...  képre írva  Gábor Dénes gondolata  A fenyő nem szép fa, (...)  Életművészet  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Búzaszentelés  Facebookon kaptam  Tehetségtelen gyerek nincs.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az embernek a társa: hiányzik.  Jékely Zoltán: Szent György-k...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  A fák lelke  Facebookon kaptam  A Mester kezének érintése  Föld napja április 22  Facebookon kaptam  Mosolyogtál már ma?  A fák lelke  Facebookon kaptam  William Shakespeare idézet  Muratáj 
Bejegyzés Címkék
földi napon, hajnal hasadt, szikrázó gömböcske, puha szőnyegére, orra hegye, gömböcske betáncolt, szikra valahol, tenyerében csendesedett, történetet mesélni, nagyon okos, szeretetreméltó ember, kislány lelkében, lelkek forrásának, utazó lélek, szivárvány színű, csillaglélek fényének, történeted mondta, életét mielőtt, életednek nevezel, gyönyörű csodás, haragod onnan, szemed akkor, másikat akkor, apró testben, félelmetessége mögött-, lehető legjobban, kislány behunyta, csúszdán lecsúszott, érzést akarja, dolog amire, forrásból fakadó, apró pofiján, saját szemeiben, csillaglélek szikrája, ablak üvege, gondolataitokkal, foglalatoskodott, visszatükrözött, szeretetreméltó, odasettenkedett, csillaglélekről, ablakpárkányon, félelmetessége, érzelmeitekkel, szomorúságban, csillaglelket, csillaglélek, betegségében, történetében, szomorúságod, hozzákoppant, csendesedett, választottad, szigorúsága, szeretetből, édesanyádat, szabadságát, napfelkelte, elköszönhet, körbenézett, szabadságot, szemecskéit, szeretetet, lecsúszott, mosolygott, kinyitotta, testecskéd, tenyerében, édesapádat, haragudott, eltévedtél, emlékezett, választott, forrásának, csodálatos, otthonából, választani, látogatott, imádkozott, szobájában, történetet, tekintélye, szikrázóan, történeted, szivárvány, látogatóba, megéreztem, gondolatai, szőnyegére, választod, elrepülni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 0 db bejegyzés
e év: 0 db bejegyzés
Összes: 32631 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3775
  • e Hét: 18647
  • e Hónap: 32552
  • e Év: 162259
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.